Мистецтво, дизайн, мода та краса на сторінках книг ArtHuss: весняні новинки до Книжкового Арсеналу 2019

Мистецтво, дизайн, мода та краса на сторінках книг ArtHuss: весняні новинки до Книжкового Арсеналу 2019

Весняні новинки до Книжкового Арсеналу 2019 від видавництва ArtHuss

    Теги: ілюстрація графічний дизайн дизайн мистецтво мода і краса підбірки

Цієї весни у видавництві ArtHuss розквітло багато книжкових новинок! Вони виходять із друкарні, пахнуть свіжою поліграфією та охоплюють різноманітні теми! Готуємо їх спеціально до Книжкового Арсеналу, аби потішити новинками вибагливих читачів.


1. Роберт Шор «Благай, кради і позичай»
2. Оленка Мартинюк «Хочу в fashion!»
3.  Діана Клочко «65 українських шедеврів. Визнані й неявні»
4. Дон Норман «Емоційний дизайн» та «Опанувати складність»
5. Основи. Графічний дизайн 01: Підхід і мова
6. Дерек Бразелл, Джо Девіс «Як зрозуміти ілюстрацію?»


1. Роберт Шор «Благай, кради і позичай»

Це книга про авторське право. Тема заплутана і складна, проте Роберт Шор не змушує читачів нудьгувати від термінів та юридичної специфіки. Автор розкриває тонкощі за допомогою практичних прикладів. А читачі отримують дотепні і впевнені відповіді. Чи залишилося в мистецтві місце для оригінальних ідей? В який момент копія може стати самостійним витвором? І що каже закон про «піратів»? Роберт Шор розповість, як Альбрехт Дюрер обзивав копіювальників, звідки Едуард Мане перемальовував свої шедеври та як працює «фабрика мистецтва» у китайському селі Дафен, яка перекопіювала усіх знаменитих художників… Цікаво? Авторське право – захоплива і актуальна тема. Та Роберт Шор розповість навіть про «авторське ліво». І це не жарт.

Замовити книгу «Благай, кради і позичай»


2. Оленка Мартинюк «Хочу в fashion! Як потрапити в сферу моди та залишитися в ній: поради інсайдера»

Авторка книги – одна з найкомпетентніших fashion-журналісток, що має десятирічний досвід роботи і відвідала тижні моди у Нью-Йорку, Лондоні, Мілані й Парижі. Її книга – це детальна відповідь на питання «Як потрапити у сферу моди?». І найголовніше – як залишитися там. Оленка Мартинюк щиро ділиться власним досвідом та спостереженнями з читачами. Розділи книги – немов покрокова інструкція: які професії існують у світі моди, як правильно написати резюме, що очікувати від співбесіди, як розвивати смак. І так аж до закулісся fashion-показів, на які ви маєте шанс потрапити! Наприкінці Оленка Мартинюк ділиться надихаючими постатями, фільмами та журналами, які допоможуть досліджувати моду і надалі. Адже потрапити у цю сферу реально, а от затриматися у ній можуть лише ті, хто живе цим, прагне дізнаватися нове і вдосконалюватися.

Замовити книгу «Хочу в fashion! Як потрапити в сферу моди та залишитися в ній: поради інсайдера»


3. Діана Клочко «65 українських шедеврів. Визнані й неявні»

Цікавить історія українського мистецтва? 65 есеїв, 65 інтелектуальних історій про мистецтво України XVII – XX століть. Це видання – внесок в створення альтернативної історії українського мистецтва. За основу взято 65 творів, які у ХХ столітті не вважались "канонічними" або "вартими уваги" з ідеологічних причин і які зберігаються у музеях і приватних колекціях України. Саме тому і вибір, і опис, й інтерпретації включають не стільки "лінійне" уявлення про те, як створювались 65 шедеврів скульптури, графіки і живопису, скільки широке поле європейських асоціацій. Мистецтвознавиця і лекторка Діана Клочко представила свій канон і пояснення, чому саме ці твори мають таке значення для наших сучасників, чому усі вони - не сироти в стильовому розмаїтті, а свідки великих (хоч і не завжди відомих) інтелектуальних історій.

Замовити книгу «65 українських шедеврів. Визнані й неявні»


4. Дон Норман «Емоційний дизайн» та «Опанувати складність»

Ці дві книги стануть у нагоді перш за все дизайнерам, а також тим, хто прагне зрозуміти, як влаштовані речі навколо нас і чому одними користуватися приємно, а інші викликають роздратування. Дон Норман – професор когнітивних наук та автор словосполучення «user experiencе», багато років присвятив вивченню дизайну і точно знає, як усе влаштовано.

«Емоційний дизайн» розкриває три рівні сприйняття людини і вчить, як їх використовувати. Наприклад, чому у магазинах час від часу змінюють розташування товарів, як мають виглядати роботи, чому ми бачимо у неживих предметах обличчя… І у післямові Дон Норман надихаюче зауважує, що ми всі – дизайнери. Адже кожен з нас творить власний простір, добирає предмети, оточення та інтерпретує їх.

«Опанувати складність» – унікальна книга завдяки темі, яку розкриває. Щодня ми стикаємося з викликами і складністю. Дон Норман вважає, що життя з новими технологіями може викликати незручності. Проте складність – це те, що можна подолати, це те, що спонукає проявляти креативність у пошуках рішень. Автор розповідає, як можна продумати дизайн черг, аби чекання не здавалося безкінечним, як облаштувати лікарні, щоб перебування там не здавалося в’язницею, як прості речі інколи ускладнюють життя… А найголовніше, пояснює на прикладах, як дизайн допомагає людям.

Замовити книгу «Емоційний дизайн» та «Опанувати складність»


5. Основи. Графічний дизайн 01: Підхід і мова

З чого почати освоювати професію графічного дизайнера? Наприклад, із цієї книги! Автори Ґевін Емброуз і Найджел Оно-Біллсон – практикуючі дизайнери, тож наповнили зміст не лише теорією, але й особистим досвідом та інтерв’ю зі своїми колегами. Ця книга – дружній та інформативний путівник для новачків, що познайомить із фаховим словником, інструментарієм, а також підкаже, як правильно формувати ідею, аби її втілення вдовольнило вас, замовника і стандарти професії.

Замовити книгу «Основи. Графічний дизайн 01: Підхід і мова»


6. Дерек Бразелл, Джо Девіс «Як зрозуміти ілюстрацію?»

Ілюстрація – це не те саме, що класичне реалістичне мистецтво. Тут можуть бути химерні пропорції, зламана перспектива, сюрреалістичні кольори і форми… Автори книги вирішили з’ясувати, як зображення впливають на глядача і чи можуть вони підсилювати історію, або ж замінити її зовсім. Завдяки аналізу робіт 37 художників, Дерек Бразелл, Джо Девіс показують, що ж таке ілюстрація: від ідеї до втілення. У читача з’явиться розуміння візуальної культури, усвідомлення, які символи використовують митці, аби донести свою думку. Журналістський репортаж чи дитяча книга, карикатура чи графіті – де б не була ілюстрація, ви завжди знатимете, що хотів сказати автор.

Замовити книгу «Як зрозуміти ілюстрацію?»


Обирайте, що внесете у свій список покупок до Книжкового Арсеналу. А деякі книги радимо придбати вже, аби отримати знижку на попереднє замовлення.

А  ще будемо раді бачити вас з 22 по 26 травня на Книжковому Арсеналі 2019. Наш стенд №В-2.08

На вас чекають новинки, подарунки і насичена програма організованих нами івентів за участі британських та українських авторів, експертів лідерів думок у галузі видавничої справи.

Підписуйтесь та слідкуйте за новинами на сторінці події: 
https://www.facebook.com/events/433273543898358/

До зустрічі!

_________________________________________________________

Читати  «Новини» видавництва ArtHuss

__________________________________________________________

Більше про світове та українське мистецтво читайте в нашому блозі

Читати блог ArtHuss

Пов'язані товари

Благай, кради і позичай
Роберт Шор
Благай, кради і позичай
Хочу в fashion! Як потрапити в сферу моди та залишитися в ній
Оленка Мартинюк
Хочу в fashion! Як потрапити в сферу моди та залишитися в ній
Як зрозуміти ілюстрацію
Дерек Бразелл, Джо Девіс
Як зрозуміти ілюстрацію
65 українських шедеврів: Визнані й неявні
Діана Клочко
65 українських шедеврів: Визнані й неявні
Основи. Графічний дизайн 01: Підхід і мова
Ґевін Емброуз, Найджел Оно-Біллсон
Основи. Графічний дизайн 01: Підхід і мова
460 грн
510 грн