Видавництво ArtHuss представляє міждисциплінарний мистецький проект «Чорний період»

Видавництво ArtHuss представляє міждисциплінарний мистецький проект «Чорний період»

13 квітня о 18:30 у виставковому просторі Інституту Проблем Сучасного Мистецтва відкриється міждисциплінарний арт-проект "Чорний період".

    Теги: ArtHuss книжкові події, виставки, фестивалі мистецтво

13 квітня о 18:30 у виставковому просторі Інституту Проблем Сучасного Мистецтва відкриється міждисциплінарний арт-проект «Чорний період».

Центральний елемент проекту – близько 60 нових живописних робіт відомого українського митця Olexa Mann, створених протягом останніх двох років. Серія картин відкриває новий етап його багатогранної творчості. Нові роботи стали результатом експерименту з обмеження виражальних засобів – у більшості робіт художник обмежується двома кольорами – чорним і білим, з поодиноким вкрапленням кольорових акцентів. Живописні образи картин балансують одночасно на межі абстрактного і цілком конкретного, реального. 

Олекса Манн – сучасний український художник. Народився 1978 р. Закінчив Дніпропетровський художній коледж, факультет живопису, та Львівську академію мистецтв, монументальне відділення. Автор проектів «Зомбіленд», «Нова антропологія» і резидент проекту «Жлоб Арт». Один з авторів «Жлобології». Колишній член Союзу вільних художників «Воля або смерть». Співзасновник контркультурного арт-угрупування «Бактерія». Прокуратор галереї «Бактерія». Автор маніфесту «Бактерії». Виставляється з 1997 року. Учасник більше сотні виставок в Україні і за кордоном. Роботи є у приватних колекціях в Україні, Австрії, Росії, Франції, Німеччині, Японії, США та Канаді.

До проекту також долучився молодий український композитор Ptakh, котрий створив концептуальну аудіоінсталяцію, що доповнить багатовимірність досвіду та оптики, крізь яку слід сприймати проект.

Консультантами проекту виступить команда архітекторів Formografia design studio, створюючи цілісне експозиційне висловлювання.
Куратор – Oleksandr Mykhed
Організатор – видавництво ARTHUSS.com.ua
19 квітня у рамках проекту відбудеться спеціальна подія – концерт гурту Ptakh_Jung.

__________________________________________________________

Читати більше «Новин» видавництва ArtHuss

__________________________________________________________

Більше про світове та українське мистецтво читайте в нашому блозі.

Читати блог ArtHuss